Home Actualitate Volodimir Zelenski, vizită la Roma/ Întâlnire cu premierul Giorgia Meloni la Roma

Volodimir Zelenski, vizită la Roma/ Întâlnire cu premierul Giorgia Meloni la Roma

by Ioana Popescu

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este în prima sa vizită la Roma,  relatează The Guardian.

Președintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit sâmbătă cu premierul italian Giorgia Meloni, în timpul vizitei sale la Roma, relatează Sky News. Cei doi au fost fotografiați împreună la Palatul Chigi din capitala Italiei.

Zelenski s-a întâlnit deja cu președintele Sergio Mattarella și urmează să se întâlnească cu Papa la Vatican în orele următoare.

În Ucraina războiul continuă, alerte de raid aerian au răsunat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în mai multe regiuni ale Ucrainei, relatează Ukrainska Pravda.

Anterior, au avut loc explozii puternice în orașul Lugansk, din Estul Ucrainei, aflat sub ocupația rușilor, relatează CNN. Ar putea fi vorba despre rachetele Storm Shadow, proaspăt livrate de Marea Britanie, spun analiști militari occidentali.

Aceștia își bazează afirmațiile pe faptul că Sistemele HIMARS nu au cum să atingă ținte din Lugansk, regiune care se află în estul Ucrainei.  Forțele ucrainene au arsenalul pregătit pentru contraofensivă.

Pe lângă rachetele cu rază lungă de acțiune, soldații ucraineni se bazează pe unele dintre cele mai sofisticate arme și vehicule militare din lume.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.