Home Actualitate Vîntu dă în judecată Hotnews şi spune că "dosarul" său de la Securitate e o făcătură

Vîntu dă în judecată Hotnews şi spune că "dosarul" său de la Securitate e o făcătură

by Ioana Popescu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu spune că articolul de presă face parte dintr-o campanie declanşată împotriva sa după alegerile prezidenţiale de anul trecut.

„Faţă de presupusul meu dosar, apărut pe un site de ştiri, cuprinzând colaborarea mea cu Securitatea, susţin că este un dosar fabricat şi face parte dintr-un lung şir de manipulări şi agresiuni care au început din 7 decembrie 2009. Drept urmare, am decis să acţionez în judecată site-ul de ştiri care a publicat informaţia. Dacă instanţa va decide că am fost colaborator voi plăti eu; dacă nu, vor fi obligaţi să plătească ei. Până la pronunţarea definitivă a instanţei, mi se pare jenant orice alt tip de comentariu”, spune Sorin Ovidiu Vîntu, într-un comunicat de presă.

Hotnews şi revista Kamikaze au publicat duminică o anchetă în care se susţine că omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu ar fi semnat un angajament de informator cu fosta Securitate în 1983, cu numele conspirativ „Nuş”, după cum rezultă dintr-o serie de documente „din ceea ce pare să fie dosarul personal”. Dosarul figurează ca închis în 1988, mai scrie Hotnews-Kamikaze. Vîntu ar fi oferit note informatice atât în închisoare, cât şi după eliberarea sa. Un fost ofiţer de Securitate din Roman ar fi confirmat pentru publicaţiile citate că Vîntu ar fi fost racolat în penitenciar, unde executa o pedeapsă pentru delapidare, şi ar fi fost preluat după eliberare în reţeaua unui ofiţer din Roman, oraşul unde SOV locuia înainte de 89.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.