Home Politica USR pune o condiție nouă pentru susținerea guvernului Orban

USR pune o condiție nouă pentru susținerea guvernului Orban

by George Avram

Uniunea Salvați România a retransmis marți condițiile pentru susținerea Guvernului Orban în Parlament. USR a renunțat la cea privind declanșarea alegerilor anticipate, potrivit unui comunicat de presă al partidului, dar a adăugt una nouă, și anume ca din echipa guvernamentală să nu facă parte niciun susținător al fostei USL.

Cele patru condiții ale USR pentru a vota noul guvern:

  • Adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi – esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.
  • Adoptarea inițiativei „Fără Penali în Funcții Publice” pentru care au semnat peste un milion de români.
  • Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori, dintre care mulți au comis noi fapte de violență.
  • Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de comisar european ce revine României.

”Am sperat până în ultima clipă că domnul președinte Iohannis va înțelege cât de important este ca PSD să nu mai primească încă o șansă, obținând răgazul să se refacă. Am sperat că ne vom mobiliza rapid pentru declanșarea anticipatelor, astfel încât să putem face reformele profunde de care România are nevoie, să nu repetăm scenariul din 2016, iar PSD să nu mai revină la guvernare pentru 10 ani de acum înainte. Domnul președinte a decis altceva. Prin urmare, noi ne reafirmăm intenția de a vota un guvern de tranziție cu îndeplinirea câtorva condiții clare, începând cu alegerea primarilor în două tururi”, a declarat președintele USR, Dan Barna, potrivit comunicatului.

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.