Home Lifestyle Turiştii-problemă, un fenomen în creștere

Turiştii-problemă, un fenomen în creștere

by Marta Andrei

Vandalizează monumente antice, se îmbată, iscă scandal, îşi fac nevoile pe unde apucă şi lista comportamentelor ruşinoase ale turiştilor poate continua.

Tot mai multe ţări se plâng din acest motiv, iar situaţia e atât de gravă, încât la un moment dat autorităţile thailandeze au interzis accesul vizitatorilor chinezi în faimosul Templu Alb, pentru că mulţi dintre ei confundau toaleta.

De asemenea, pentru a-şi proteja zidurile clădirilor împotriva celor ce urinează în public, cetățenii din St. Pauli, un cartier din Hamburg, Germania, au acoperit zidurile acestora cu o substanță superhidrofobă. Respectiva substanță respinge orice fel de lichid, împrăștiindu-l în mai multe direcții. Cu alte cuvinte, imprudenţii se aleg cu pantofii şi hainele stropite.

Valul de oameni care străbate globul anual în vacanţe generează încasări uriaşe. Dar în ţările de destinaţie, gazdele ajung adesea să se întrebe dacă merită toată bătaia de cap. Pentru că oaspeţii lasă în urmă şi amintiri nu tocmai plăcute.

De pildă două turiste din Statele Unite au fost prinse scrijelindu-şi numele pe un zid al Colosseum-ului. N-au fost singurele. Doi australieni, un canadian, un brazilian şi un rus au făcut acelaşi lucru cu un an înainte. Decise să curme vandalizarea monumentului antic, autorităţile italiene împart amenzi usturătoare, de până la 20.000 de euro. Şi oficialii egipteni au deschis o anchetă, după apariţia unui film porno realizat cu Sfinxul şi piramidele in spate. „Protagoniştii” erau doi ruşi.

În Noua Zeelandă, turiştii, mai ales cei asiatici, sunt acuzaţi că provoacă accidente auto fiindcă nu cunosc regulile de circulaţie ale locului (în principal, condusul pe stânga). De aceea, când văd străini urcând la volan, unii localnici le iau pur şi simplu cheile de la maşină.

Turiştii fac scandal şi când sunt în avion. Astfel, o aeronavă Air Asia s-a întors la Bangkok, după ce o pasageră chineză i-a aruncat apă fiartă în faţă unei stewardese, pentru că nu-i plăceau tăiţeii serviţi! Iar 25 de pasageri ai unei curse China Eastern Airlines au fost arestaţi pentru că au deschis uşile de urgenţă nemulţumiţi că, după o oră de aşteptare pe pistă, echipajul închisese aerul condiţionat pentru a degivra avionul.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.