Home Actualitate Traian Basescu si Victor Ponta, in vizorul Inspectiei judiciare

Traian Basescu si Victor Ponta, in vizorul Inspectiei judiciare

by Ioana Popescu

Consiliul Superior al Magistraturii va sesiza Inspectia Judiciara in urma declaratiilor presedintelui Traian Basescu si premierului Victor Ponta referitoare la dosarele Microsoft si Lukoil. De asemenea, si afirmatiile facute de fostul ministru liberal Varujan Vosganian au intrat in vizorul inspectorilor judiciari.

Vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Liviu Muscalu, a declarat, joi, la finalul sedintei, ca Inspectia Judiciara va analiza toate cele trei cazuri.

„Am decis in plenul CSM sa transmitem un mesaj foarte clar politicienilor sa fie rezervati in ceea ce priveste atacarea procurorilor si a judecatorilor, fara a avea o baza reala”, a spus Liviu Muscalu.

„Se simte nevoia schimbarii de legislatie, pentru ca statul roman trebuie sa gasesca solutii pentru a sanctiona politicienii care ataca justitia. Nu o spun eu, ci o spune Comisia Europeana”, a precizat judecatorul Horatius Dumbrava. In opinia sa, atat seful statului cat si primul ministru au gresit cand au facut declaratii cu privire la dosare aflate in desfasurare.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.