Home Actualitate Decizie istorica luata de o instanta din Romania: 1 milion de euro pentru ce a patit intr-un spital in 1990

Decizie istorica luata de o instanta din Romania: 1 milion de euro pentru ce a patit intr-un spital in 1990

by Ioana Popescu

O tanara din Bacau, infectata cu HIV in 1990, la o sectie a Spitalului Judetean, va primi despagubiri de peste un milion de euro, potrivit protv.

Tanara a castigat in instanta procesul intentat in urma cu zece ani unitatii medicale, iar sentinta este definitiva.  Suma de 4,608 milioane de lei, peste un milion de euro, destinata punerii in aplicare a sentintei emise de Tribunalului Bacau, va fi platita femeii de statul roman prin Consiliul Judetean, in subordinea caruia se afla Spitalul Judetean de Urgenta.

Tanara a contactat virusul in 1990, imediat dupa ce s-a nascut, cand a fost internata la Spitalul de Pediatrie din oras, in prezent sectie a Spitalului Judetean de Urgenta.

Dupa un proces pe care l-a intentat acum zece ani ea a obtinut de curand, in instanta, castig de cauza. Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean Bacau, banii cu care ea va fi despagubita provin din fondul de rezerva al Guvernului, iar femeia, care doreste sa-si pastreze anonimatul, ar putea intra in curand in posesia lor.

sursa- protv.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.