Traian Băsescu și soția sa, Maria, au depus jurământul pentru a deveni cetățeni ai Republicii Moldova.

„Fără să modificam mentalitatea, putem să construim orice, va fi degeaba, nu ne vom apropria așa cum trebuie unii de alții pentru că acești români din Republica Moldova au trăit mai bine de 50 de ani cu o propaganda sovietică antiromânească incredibilă, ocazie cu care au învățat că limba lor nu e limba română, ci limba moldovenească.

Erau oameni care învățaseră că în timpul URSS că România le-a vrut mereu răul, iar eu astăzi le spun că în România cred că sunt foarte puțini oameni care ar dori răul țării surori din stânga Prutului. Unii mă judecă că nu am trimis la aprobare în Parlament legea prin care să ratificăm tratatul de frontieră cu Republica Moldova. Niciodată nu aș face așa ceva pentru că un președinte român care ar face acest lucru ar consfinți prin acte ale statului Pactul Ribentrop-Molotov. Am convingerea că nici președintele Iohannis nu va trimite acea lege la promulgare”, a spus Traian Băsescu.

”Am convingerea că Republica Moldova are un singur drum – drumul spre vest, spre Uniunea Europeană, de ce nu spre România, dacă cetățenii ei vor dori așa ceva.

Este obligația noastră să susținem progresul Republicii Moldova.

Sunt mândru că mi-am îndeplinit visul de a avea cetățenie valabilă pe tot teritoriul roman de la vest până la Nistru.

Doecamdată nu pot vota. Jurământul este ultimul document dintr-un dosar, dar rămâne să vedem dacă o să primesc actele până duminică”

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.