Darius Valcov, consilierul de stat al premierului Viorica Dancilă, este condamnat în faza de fond, la 8 ani de închisoare pentru mai multe fapte de corupție.

Ziarul Libertatea publică fotografia în care apar banii din șpagă ai lui Darius Vâlcov: 1,3 milioane de lei și cei 90.000 de dolari.

Vâlcov a negat că ar fi tablourile și banii lui, dar ghinionul său a fost că într-unul dintre locurile unde își ținea averea, acasă la o prietenă, martoră în proces, printre tablouri a fost găsit și un pașaport expirat, pe numele său.

În fotografie se pot vedea fişicurile de bancnote de 50, 100 şi 200 de lei dar şi  legături de 50 de euro şi bancnote de 20 de lire, toate păstrate de procurori.

Acesta este „tezaurul” lui Vâlcov, găsit de procurori descoperiți dintr-un seif, banii au fost așezați de procurori pe mai multe mese și ordonați în funcție de valoarea bancnotelor. Perchezițiile au arătat că Darius Vâlcov, primar al Slatinei, senator, ministru al finanțelor, iar azi principalul consilier economic al Vioricăi Dăncilă, își ținea averea ascunsă și răspândită: cash, tablouri și lingouri din aur zidite în pereți sau ținute la prieteni.

În 2015, la un control al poliţiei, deputatul PSD Daniel Bărbulescu predă un seif Poliției şi le declară oamenilor legii că este al lui Darius Vâlcov. Politicianul este prieten de familie cu fostul primar al Slatinei dar frica de anchetă îl face să spună totul anchetatrilor.

Procurorii DNA au deschis seiful și au consemnat: în cutia minune se aflau 90.000 dolari; 1,3 milioane de lei; trei lingouri de aur, iar într-un colet au fost găsite trei tablouri inscripţionate Aurel Acasandrei, Jean Cocteau şi Renoir.

Sumele de bani, lingourile de aur şi tablourile au fost fotografiate şi se află în dosarul de urmărire penală.

Întrebat de procurori de unde are banii, aurul și tablourile, Vâlcov a susținut iniţial că nu-i aparțin, însă apoi a revenit şi a spus că toate sunt obținute din darul de la nunta cu Lavinia Șandru și din alte surse. Procurorii l-au audiat şi pe tatăl lui Darius Vâlcov care le-a declarat anchetatorilor că cele trei lingouri de aur îi aparţineau şi le ţinea pentru nepoţi.

Pentru faptele lui, Darius Vâlcov a primit opt ani de închisoare la Înalta Curte de Casație și Justiție. A făcut apel. Pe 16 aprilie 2019 va fi primul termen al procesului la Completul de cinci judecători.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.