La sediul Direcţiei Economico-Financiare de pe strada Carol I a început deja activitatea de încasare a impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2014.

În conformitate cu HCL nr. 233/30.09.2013 privind stabilirea şi aprobarea nivelului impozitelor, taxelor şi a altor sume cuvenite bugetului local pentru anul 2014, act normativ emis în consecinţa HG nr. 1309/2012 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul 2013, o parte din taxele şi impozitele locale de la nivelul Râmnicului au fost indexate cu 16%, respectiv impozitul pentru terenuri şi construcţii din intravilan, impozitul pe clădiri şi cel pentru autovehiculele speciale.

O serie de alte impozite au rămas nemodificate, cum ar fi cel pe autovehicule, sau chiar au scăzut, ca în cazul impozitului pe terenuri în extravilan. Ca o noutate pentru acest an, de bonificaţia de 10% pentru plata integrală până la 31 martie a impozitelor aferente anului 2014 vor beneficia nu doar persoanele fizice, ca până acum, ci şi persoanele juridice. La început de an, la „vârful” administraţiei locale a avut loc un conflict mocnit pe seama taxelor şi impozitelor locale aferente anului 2014. Iniţial, Executivul USL al primăriei s-a bătut cu pumnii în piept că şi el este împotriva unei eventuale majorări, dar taxele au fost ulterior indexate. Democrat-liberalii vâlceni nu sunt, însă, de acord cu majorarea taxelor locale, afirmând că mulţi râmniceni nu vor avea suficienţi bani pentru a face faţă acestora.

„Nivelul de trai a scăzut dramatic în Râmnic, din cauza închiderii capacităţilor industriale de la platforma chimică. Cetăţenii nu au posibilitatea să plătească impozite indexate. Ca să plătească dări mai mari, vor fi nevoiţi să taie din cheltuielile cu hrana zilnică. Impozitele şi taxele locale trebuiau plafonate la nivelul anului 2013”, a declarat consilierul municipal Cosmin Constantinescu. El a aflat de la televiziunile centrale că Râmnicu Vâlcea se află pe locul II pe ţară în ceea ce priveşte indexările de taxe şi impozite locale, doar Constanţa depăşindu-ne, cu o majorare de 21%.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.