Home Actualitate Studiu: Unele persoane care au făcut COVID ar putea prezenta un risc crescut de probleme cardiace

Studiu: Unele persoane care au făcut COVID ar putea prezenta un risc crescut de probleme cardiace

by I. B.

Anumite persoane care au făcut COVID ar putea prezenta în viitor un risc crescut de probleme cardiace, pulmonare şi chiar un risc dublu de deces, arată un studiu publicat recent.

Potrivit acestuia, aproape 3% dintre persoanele cu long-COVID au murit, comparativ cu 1% dintre cei care nu au fost infectați cu SARS-CoV-2, arată un studiu derulat pe o perioadă de un an, în care au fost analizate daunele de asigurări de la peste 30.000 de persoane.

Medicul cardiolog Ștefan Busnatu afirmă că datele existente la acest moment arată că sindromul long-COVID se poate întinde pe o perioadă de până la șase luni, chiar și un an de zile, și explică simptomele care pot apărea în cazul în care este afectată inima, relatează Rador.

Cele mai frecvente simptome care sunt asociate cu COVID-long, când vorbim de simptomele cardiovasculare, sunt cele reprezentate de dureri toracice sau disconfortul la nivelul toracelui, elemente ce țin de palpitații, sau, în termeni medicali, aritmiile cardiace, și o componentă care e conexă cu componenta respiratorie, dar întotdeauna trebuie investigată și din punct de vedere cardiovascular, pentru a exclude o patologie foarte severă, reprezentată de dificultățile de respirație sau dispneea. Astea sunt elementele centrale care, dacă sunt prelungite, practic reprezintă în sine simptome de alarmă pentru pacienți. Și, mai departe, bineînțeles că se ajunge și la efectuarea de analize de sânge sau diverse investigații pentru a vedea dacă sunt semne de sindrom COVID-long.

Pacienții care au avut sindromul long-COVID au fost în general cei nevaccinați .

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.