Home Politica Maia Sandu va participa la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea

Maia Sandu va participa la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea

by I. B.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va participa la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea, care va avea loc pe 6 mai, la Westminster Abbey , relatează Agenția IPN.

Biroul Președintelui Republicii Moldova a precizat că vizita Maiei Sandu în Marea Britanie va avea loc, la invitația autorităților britanice.

În cadrul vizitei sale, Maia Sandu se va întâlni pe 6 mai și cu moldovenii din diaspora care s-au stabilit în Marea Britanie.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea și a soției sale Camilla Parker-Bowles va avea loc în Marea Britanie pe 6 mai.

Invitațiile la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea au fost primite de către toţi șefii de stat cu care Marea Britanie întreține relații diplomatice amicale, precum și de către șefii de administrații ale teritoriilor care au rămas parte a Imperiului Britanic sau sunt membri ai Commonwealthului țărilor fostului imperiu și se numără printre cele care l-au păstrat pe monarhul britanic ca șef de stat.

În total, la încoronarea din Westminster Abbey sunt aşteptați 2.200 de invitați, inclusiv șefi de stat și reprezentanți ai familiilor regale.

Liderii din Rusia, Belarus și Iran nu au fost invitați la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.