Scaunul și timpul îndelungat petrecut la birou, în fața calculatorului la job și lipsa activității fizice pot duce la instalarea unei boli de ficat – steatoză hepatică nealcoolică, care poate degenera în ciroză și chiar cancer așa cum se arată într-un studiu publicat în The Journal of Hepatology.

“Mesajul este clar, scaunele ne ucid încet, dar sigur. Corpul nostru este făcut să se miște, așa încât nu este surprinzător că sedentarismul, caracterizat printr-o slabă activitate musculară, are impact direct asupra fiziologiei noastre. În contextul lipsei unor tratamente eficiente împotriva steatozei hepatice nealcoolice, schimbarea modului de viață rămâne esențială”, a spus Michael Trennell, profesor de medicină la Universitatea din Newcastle (Marea Britanie), citează Agerpres.

Boala este tăcută, astfel că în urma unor controale, pacienții pot afla că suferă de aceasta. De cele mai multe ori, însă, boala este descoperită în stadii avansate. Sfatul medicilor este prevenția printr-o alimentația corectă și exerciții fizice regulate pentru a compensa timpul pierdut la birou.

Sursa – Agerpres și doctorulzilei.ro, ampress.ro

foto – sanatate.bzi.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.