Home Actualitate Se ieftinește laptele pe o perioadă de 6 luni/Guvernul va extinde „Masa caldă în şcoli” începând cu viitorul an şcolar

Se ieftinește laptele pe o perioadă de 6 luni/Guvernul va extinde „Masa caldă în şcoli” începând cu viitorul an şcolar

by Ioana Popescu

Guvernul, reprezentanţii procesatorilor şi ai reţelei marilor magazine au convenit o reducere a preţului pentru laptele de consum pe o perioadă de şase luni, în cadrul unor consultări care au avut loc, marţi după-masă, la Palatul Victoria, potrivit unui comunicat de presă .

În cadrul întâlnirii, s-a decis ca pentru susţinerea fermierilor şi a pieţei laptelui să fie acordate ajutoare financiare în două etape.

„Primele plăţi se vor face începând cu 15 mai 2023 pentru cererile în valoare de 21,6 milioane de euro, depuse de crescătorii de vaci de lapte până la data de 23 martie 2023. Ulterior, va fi organizată o a doua sesiune de depunere a cererilor de plată, plăţile urmând să se facă, pentru aceste cereri, în al doilea semestru al anului 2023. Guvernul va pune în acord cu realităţile economice valoarea fondurilor alocate, iar ca urmare a unei mai bune aşezări a sumelor acordate sectorului zootehnic, fermierii vor beneficia de compensaţii în valoare de 22 de milioane de euro, pentru pierderile cauzate de războiul din Ucraina”, se arată în comunicat.

De asemenea, pentru susţinerea procesatorilor români din industria alimentară, aceștia vor  beneficia de o primă de 10% din valoarea producţiei prelucrate în România, conform unui proiect de act normativ care se află deja în analiza şi dezbaterea Parlamentului.

„ La nivelul Guvernului, lucrăm la un program de dezvoltare a sectorului agricol şi industriei alimentare care să pună în valoare potenţialul României şi să garanteze securitatea alimentară cetăţenilor noştri”, a afirmat premierul Ciucă.

Pentru a încuraja valorificarea laptelui şi o alimentaţie sănătoasă, Guvernul va extinde şi dezvolta „Programul pentru şcoli” şi „Masa caldă în şcoli” începând cu viitorul an şcolar.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.