Rusia îndeamnă Occidentul să dea dovadă de reținere în ceea ce privește criza politică din Republica Moldova, a declarat joi purtătorul de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a relatat agenția de presă RIA Novosti.

‘Sperăm că această criza prelungită în Republica Moldova va fi depășită într-un cadru legal, în baza libertății de exprimare și, desigur, a principiilor democratice’, a afirmat Zaharova, subliniind că, în acest context, Moscova face apel la partenerii ei occidentali să manifeste reținere.

Purtătorul de cuvânt a diplomației ruse și-a exprimat regretul că procesul de formare a guvernului în Republica Moldova ‘capătă uneori caracterul unui conflict deschis între diferite forțe politice’. ‘Federația Rusă își confirmă interesul pentru dezvoltarea unor relații cu o Republică Moldova stabilă și prietenoasă’, a afirmat ea.

Învestirea guvernului condus de Pavel Filip în parlamentul de la Chișinău a fost marcată miercuri seara de o amplă acțiune de protest care a degenerat în violențe între manifestanți și forțele de ordine. Zeci de protestatari au forțat intrarea parlamentului, reușind chiar să pătrundă în clădire, dar la scurt timp au fost evacuați de scutieri.

sursa- dcnews.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.