Ficatul prezinta peste 500 de functii in organism si este foarte sensibil in fata toxinelor sau a alimentelor nesanatoase, ficatul raspunzand de metabolism si curatarea organismului.
Alcoolul
Alcoolul este bun daca e consumat ocazional, in niciun caz zilnic. Aproximativ 70% din cazurile de ficat gras sau steatoza hepatica au ca si cauza a bolii consumul de alcool. In timp, consumul inadecvat de alcool poate duce chiar la hepatita alcoolica sau tulburari ale functiei pancreatice.
Alimente prajite
Uleiurile prajite pot fi, fara a exagera termenul, otrava pentru organism si mai ales pentru ficat.
Dulciuri procesate
Este indicat sa preparati in casa o prajitura cand aveti pofta de dulce.
Condimentele
Condimentele – de aceea se si numesc astfel – trebuie consumate in cantitati foarte mici.
Carnea in exces
Se recomanda ca 70% din alimentele consumate zilnic sa fie reprezentate de vegetale.
Mezelurile
Mezelurile au foarte multe adaosuri, iar cele afumate sunt si mai toxice.
Integral pe https://healthy.kudika.ro