Home Economie Românii din străinătate care se întorc în ţară pot primi 50.000 de euro

Românii din străinătate care se întorc în ţară pot primi 50.000 de euro

by S. Z.

Românii din diaspora care vor să se întoarcă în ţară pot primi 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri, prin intermediul programului „Diaspora Start-Up”

Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, a lansat spre consultare publică Ghidul Programului „Diaspora Start-Up”.

Se urmărește  reîntoarcere în România pentru cei care doresc să valorifice abilitățile (antreprenoriale și/sau profesionale) dobândite în străinătate prin deschiderea unei afaceri în țară.

În prima etapă a proiectului, administratorii de grant depun propunerile de proiecte în valoare de maxim 5.000.000 euro prin care se angajează să pregătească viitorii antreprenori și să le acorde acestora subvenții pentru lansarea afacerilor în țară. În cea de-a doua etapă, cetățenii români eligibili, care doresc să își înființeze o companie, pot accesa fonduri în valoare maximă de 50.000 de euro prin intermediul administratorilor de grant.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.