Home Actualitate Robotul ION și premierul Ciucă, dialog regizat și REPETAT/Minciuna lui Burduja: Nu trebuie să fim modești

Robotul ION și premierul Ciucă, dialog regizat și REPETAT/Minciuna lui Burduja: Nu trebuie să fim modești

by Oana Stănciulescu

Guvernul Ciucă a dat o reprezentație demnă de marile scene ale lumii, avându-l protagonist pe consilierul ION, un robot care avea menirea să îl ajute pe prim-ministru să afle ce vor cetățenii, deși este destul de târziu pentru acest lucru, dacă nu s-a întâmplat până acum. Diaolgul stângaci dintre robot și premier a fost unul mai mult decât stângaci, spre penibil, dar era un început. Numai că la câteva zile în care ministrul Digitalizării s-a împăunat cu marea realizare aflăm că de fapt ceea ce au văzut cetățenii care îl plătesc pe premier a fost un dialog regizat și repetat. Și nici așa nu a ieșit bine.

Acum, Nicu Sebe, coordonatorul echipei ION și șeful IA al Humans AI, compania care coordonează acest demers, recunoaște într-un interviu cu Dragoș Stanca că  robotul ION bazat pe Inteligența Artificială nu este încă finalizat, ceea ce era limpede de la început.

 ”Nu pot să spun că este finalizat, este în prima fază, dar oricum este o chestie reală care există”. Nicu Sebe

Cel care ar fi trebuit să fie corect și să explice cum stă treaba este ministrul digitalizării Sebastian Burduja, dacî nu ar fi fost atât de extaziat, încât nici numele nu și-l mai amintea. Consilierul pe care îl dusese șefului său de partid, în schimbul unui posibil traseu ascendet în politică și administrație, era o premieră mondială predica Burduja la toate posturile de televiziune. Burduja ajunsese să-i și certe pe jurnaliștii care începuseră să adreseze întrebări, punându-i la punct: știrea este consilierul Ion, nu alte chestiuni.

Iată ce declarație penibilă, citită în cheia de azi, dădea șa momentul respectiv, de 1 martie, marele ministru liberal:

„Nu trebuie să fim modeşti, proiectul ION este o premieră de nivel mondial, nicio altă ţară din lume, nici un alt prim ministru al lumii nu are un consilier guvernamental bazat pe inteligenţă artificială. Aceasta este prima ştire care ar trebui să facă înconjurul lumii şi ar trebui să plece din România. Ea semnifică două lucruri, din perspectiva mea. Primul este că vorbim de un guvern, de un prim ministru al României cu viziunea şi curajul necesare de a susţine cu toată deschiderea un asemenea proiect. În al doilea rând, România are resurse proprii de inovare prin care să dea tonul lumii – un proiect de inteligenţă artificială în domeniul guvernamental care apropie pe cetăţeni de stat, care facilitează vocea românilor la nivel guvernamental şi care facilitează politici publice mai bune pentru români„. ( Sebastian Burduja)

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.