De multe ori pielea din jurul buzelor face multe riduri radiale prin care se prelinge rujul. Conturul buzelor e imposibil de păstrat, iar aspectul este disproporţionat de ridat faţă de restul tenului.

Pentru această problemă se recomandă mai multe tipuri de corecţie. La persoanele tinere este suficientă reconturarea buzelor prin umplere cu acid hialuronic, deoarece relieful crescut desface ridurile şi împiedică scurgerea rujului.

Dacă ridurile se formează mai ales ca o grimasă în vorbire, se poate injecta toxină botulinică pentru a relaxa acest spasm muscular. Se fac patru injecţii la marginea buzei superioare, perfect simetric, pentru a păstra aspectul natural al zâmbetului.

La persoanele cu o piele uscată şi creponată de mulţimea ridurilor, un tratament de peeling profund sau şi mai bine un tratament cu laserul CO2 ultrapulsat, în anestezie locală, netezeşte întreaga suprafaţă şi stimulează creşterea unui tegument compactat. Deşi după tratament rămâne timp de o lună o culoare roz-somon, tegumentul netezit poate fi machiat până la vindecarea completă.

Dacă şanţurile care coboară de la nas spre buze sunt prea vizibile, atunci umplerea cu acid hialuronic sau cu un volumator ca Sculptra sau Voluma poate fi soluţia.

Aceste corecţii, efectuate de o mână experimentată, dau satisfacţie pacienţilor care nu-şi doresc o chirurgie estetică invazivă.

DR. MIHAELA LEVENTER

Clinica Dermastyle Bucureşt

Str. Sevastopol 13-17, apt. 204

tel.0213106507

Mobile: 0723391049

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.