Regia Autonoma de Transport Bucuresti a anuntat luni, printr-un comunicat de presa, ca noua strategie a institutiei include controlori permanenti pe anumite curse, acestia neavand insa dreptul de a amenda calatorii fara bilet.

Desi nu a reprezentat niciodata un model de management eficient, RATB a implementat noi solutii pentru controlul calatoriilor care, insa, nu includ si sanctiuni. Mai exact, controlorii permenenti de pe liniile de tramvai 14 si 40 nu ii vor amenda pe calatorii fara bilet ci ii vor da jos la prima statie si ii vor indruma spre centrele de unde pot achizitiona carduri de calatorie. De asemenea, controlorii ii vor ruga pe calatorii care au abonamente sa le valideze, desi in prezent validarea nu este obligatorie.

„In prima etapa, incepand de astazi, 05.05.2014,  pe liniile de tramvai 14 si 40, va fi initiat un proiect care vizeaza implementarea unei modalitati noi de organizare a activitatii de control a titlurilor de calatorie. Acesta presupune prezenta unor reprezentanti ai corpului de control al Regiei in fiecare vehicul, avand rolul de a monitoriza fluxul de calatori si de a oferi informatii privind validarea titlurilor de calatorie, precum si verificarea acestora. Persoanele care nu detin titlu de transport valabil nu vor putea sa-si continue calatoria si vor fi indrumate catre punctele de vanzare pentru achizitionarea unui titlu de transport. De asemenea, acestora li se va prezenta si optiunea procurarii unui abonament de o zi prin SMS”, se arata in comunicatul RATB.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.