Rareş Bogdan este printre puținii politicieni români care a reacționat după ce fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost pusă sub control judiciar și i s-a interzis să părăsească țara și să vorbească cu presa.

„Cazul Laura Codruţa Kovesi este un caz emblematic despre modul în care un cetăţean român este tratat de autorităţile statului subordonate PSD. În acest moment asistăm la poate cea mai gravă situaţie din ultimii doi ani, în care un cetăţean român este pur şi simplu îngenunchiat pentru simplul fapt că a avut curajul să verifice averi, să pornească o acţiune antimafie, projustiţie, anticorupţie împotriva unor lideri politici. Ce s-a întâmplat ieri (joi – n.r.) cu Laura Codruţa Kovesi, cu cele şase ore de audieri, faptul că, calitatea dânsei în momentul ieşirii din secţia specială, acest adevărat Gestapo aflat în mâinile PSD, este foarte periculos. Şi ne arată foarte clar că acest caz – Laura Codruţa Kovesi – este un caz şcoală. Un caz în care poate fi pus orice cetăţean român (…) poate fi pus orice lider din opoziţie, în momentul în care i se opune lui Liviu Dragnea şi celor care au acaparat legea în România”, a declarat Rareş Bogdan, aflat la Lugoj.

Acesta atrage atenția și asupra unui precedent periculos- ce poate să pățească un cetățean român care dorește să acceadă într-o funcție înaltă europeană.

„Nu este un caz care trebuie privit de la distanţă, nici un caz care trebuie trecut cu vederea. Inclusiv pe cei care poate au supărări pe DNA sau Laura Codruţa Kovesi îi invit să facă un pas în spate şi să se gândească că, dacă astăzi un cetăţean român este blocat în accesul său către o funcţie europeană extrem de importantă, din top 10 funcţii europene, este umilit şi călcat în picioare de această Secţie Specială condusă de un procuror care a afirmat în mod public că nu a fost niciodată un procuror independent, doamna Adina Florea, gândiţi-vă ce s-ar putea întâmpla cu dumneavoastră. Amintiţi-vă, că sunteţi jurnalişti cu experienţă, ce se întâmpla în anii 2003-2004 în justiţia condusă de doamna Rodica Stănoiu, în care arestările, urmăririle penale să făceau împotriva liderilor opoziţiei, din biroul din Kiseleff 10. Dacă vreţi să ne întoarcem acolo, dacă vrem să vedem oameni luaţi de pe stradă, oameni umiliţi, oameni urmăriţi penal, oameni care prin această Secţie specială aflată sub directa coordonare a ministrului Justiţiei, caz unic în Europa, şi subordonarea politică a PSD… pe această Secţie specială poate să cadă orice om care se opune puterii politice actuale”, a mai spus Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan este pe primul loc pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.