PSD nu renunță la intenția de a pune pumnul în gură celor care protestează.
Ministrul de Interne, Carmen Dan, și fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, au depus la Senat o inițiativă legislativă care permite polițiștilor legitimarea, ducerea la secție a românilor care participă la proteste care nu au aprobare, și chiar folosirea forței fizice.
Toate aceste prevederi au mai fost introduse anul trecut într-o altă inițiativă legislativă care a fost declarată neconstituțională, în urma unei sesizări a președintelui Klaus Iohannis. De acestă dată, ele sunt reintroduse într-un proicet de lege privind organizarea și funcționarea Poliției Române, anunță hotnews.ro.
Klaus Iohannis a contestat la începutul lunii ianuarie Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice. Şeful statului sesiza, printre altele, că poliţistul are dreptul să legitimeze şi să stabilească identitatea persoanei în situaţia în care „aceasta încalcă dispoziţiile legale, ori există motive verosimile pentru a bănui că pregăteşte sau a comis o faptă ilegală”.
Integral pe hotnews.ro.
foto protv
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.