Partidul condus de Liviu Dragnea nu renunță la atacarea Codului Penal. PSD a depus la Senat un proiect de lege de completare a unui articol din Codului Penal prin care ”întreprinderea de acțiuni” pentru ”schimbarea ordinii constituționale sau împiedicarea exercitării puterii de stat” să se pedepsească cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, dar și interzicerea unor drepturi.

Inițiativa îi aparține senatorului PSD, Tudor Ciuhodaru și a fost depusă la Senat pe 1 martie.

În expunerea de motive a proiectului, Ciuhodaru precizează că scopul proiectului este incriminarea unor acțiuni ce nu se încadrează la constituirea unui grup infracțional organizat, instigarea publică sau instigarea la ură și discriminare.

Ce completare se aduce

Concret, proiectul de lege prevede introducerea unui alineat 3, la articolul 397 din Codul Penal, ce ar urma să aibă această formă:

(3)”Întreprinderea de acțiuni împotriva persoanelor sau bunurilor săvârșite de una sau mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituționale ori a îngreunării sau împiedicării puterii de stat, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”.

Mai mult pe realitatea.net

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.