Home Actualitate Profesorii din stradă au respins acordul propus la întâlnirea cu Iohannis și au cerut continuarea grevei

Profesorii din stradă au respins acordul propus la întâlnirea cu Iohannis și au cerut continuarea grevei

by George Avram

Profesorii din stradă au respins soluția care a reieșit de la întâlnirea dintre liderii sindicali și președintele Klaus Iohannis, care s-a angajat să gireze un „acord politic” între coaliția de guvernare și sindicatele din educație.  Liderii sindicatelor au ieșit optimiști de la întâlnire, doar că nu în acord cu profesorii din stradă,  care au respins acest acord. Așadar, greva continuă.

Potrivit lui Simion Hăncescu, președinte FSLI, semnalele primite din partea profesorilor sunt de respingere și greva generală va continua:

„S-a promis doar un acord parafat. Nu trebuie să accept eu, e vorba de ceea ce i-am spus și președintelui, că greva aceasta a fost declanșată în urma unui referendum, cei care decid sunt tot cei care au semnat. O să transmit exact ce s-a întâmplat astăzi. După reacții, din mesajele pe care le primesc din teritoriu era evident că o asemenea variantă se va respinge și prin urmare mâine va fi grevă.

Dacă după șapte zile de grevă, cu școli închise, cu examene care bat la ușă vedem că deocamdată se vine doar cu varianta aceasta, prime de vacanță și nu are nimeni curajul să își asume un angajament politic prin care să spună, noi ăștia care suntem la frâiele țării, garantăm că așa se va aplica în noua lege a salarizării. S-a văzut astăzi, dacă erau respectați nu ajungeau 20.000 de oameni din toate colțurile țării”.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.