Home Justitie Procurorii susţin că Duicu făcea trafic de influenţă din cabinetul lui Ponta

Procurorii susţin că Duicu făcea trafic de influenţă din cabinetul lui Ponta

by Ioana Popescu

Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu şi-ar fi traficat influenţa în cabinetul lui Victor Ponta, preşedintele CJ Mehedinţi transmiţându-i şefului IPJ Ştefan Ponea că la Guvern se află şi ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, şi că premierul l-a chemat pe şeful IGPR, Petre Tobă, potrivit mediafax.

În dosarul de corupţie, în care şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful Poliţiei Judeţene, Ştefan Ponea, au fost arestaţi preventiv, apare şi numele premierului Victor Ponta, scrie Gândul.

Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu şi-a traficat influenţa chiar în cabinetul premierului, din Palatul Victoria. Duicu ar fi cerut ca şeful IPJ Mehedinţi. Ştefan Ponea, să fie menţinut şi apoi avansat, iar în schimb Ponea i-ar fi promis preşedintelui CJ că îl scapă de dosarul de incompatibilitate. Anchetatorii susţin că premierul l-ar fi convocat la Guvern pe şeful Poliţiei Române pentru a-i satisface doleanţele lui Adrian Duicu.

Din informaţiile prezentate până acum de procurori reiese că Adrian Duicu conducea în Mehedinţi o reţea de corupţie integrată. Potrivit DNA, în centrul reţelei se plasează Duicu şi şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Constantin Ponea. Duicu îşi folosea influenţa politică pentru a-l menţine în funcţie pe şeful IPJ, dar şi pentru a-l promova la Bucureşti în structurile centrale.

Duicu i-ar fi promis şi că soţia sa Elisabeta Ponea va fi promovată la Parchetul General, dar tentativa de „a penetra” DNA a eşuat. Informaţiile Gândul au arătat că Elisabeta Ponea a fost una din propunerile ministrului Cazanciuc pentru una din secţiile DNA. Contactat de Gândul, ministrul Cazanciuc a negat iniţial, dar a admis că a discutat cu Elisabeta Ponea.

Gândul scrie că, potrivit procurorilor, şeful IPJ Mehedinţi, Constantin Ponea, îi promitea lui Duicu, prin relaţiile sale, protecţie împotriva anchetelor sau că „îi rezolvă” dosare aflate în instanţă. Pe palierul doi al reţelei ar fi rudele şefului IPJ, soţia sa fiind procuror cu funcţie de conducere. De asemenea, sora şefului IPJ este judecător pe cauze civile şi cea care a judecat favorabil dosarul în care ANI îl acuza pe Duicu de conflict de interese.

Adrian Duicu, Constantin Ponea şi şeful PSD Orşova Constantin Popescu au fost arestaţi preventiv de judecătorul George Matei, de la Curtea de Apel Bucureşti, pentru mai multe infracţiuni de corupţie.

Potrivit referatului procurorilor prin care au cerut arestarea preventivă a lui Adrian Duicu şi a lui Ştefan Ponea, relaţia de trafic de influenţă a celor doi s-a conturat în jurul dosarului de conflict de interese în care şeful CJ era pus sub acuzare de Agenţia Naţională de Integritate.

Potrivit procurorilor, Adrian Duicu căuta modalităţi prin care să scape de dosarul său de la ANI. Procurorii spun că acesta a cerut şi opinia juridică a unui actual membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Este vorba de Norel Popescu, preşedinte al Tribunalului Mehedinţi în 2013, când sunt comise faptele lui Duicu. „Cu Norel Popescu, preşedintele Tribunalului Mehedinţi şi în prezent membru CSM i-am cerut părerea fiind un profesionist în contencios pentru a mă lămuri dacă funcţia de consilier judeţean este compatibilă cu funcţia de de preşedinte de Consiliul Judeţean, Norel mi-a spus că din punctul lui de vedere nu există o incompatibilitate. Acesta a fost un sfat al său”, a declarat Adrian Duicu în apărarea sa, arată Gândul.

You may also like

1 comment

Ichim Caminschi 8 aprilie 2014 - 12:52

Daca acestor infractori de las niveles asa de sus li se va da drumul ca nevinovati,inseamna ca ponta s-a tinut de cuvant si toti sunt o apa si-un pamant !

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.