Procurorii DIICOT susţin că  Luigi Constantin Boicea elevul din Craiova s-a radicalizat după ce s-a convertit la Islam, el ajungând să se intereseze pe Facebook despre cum îşi poate procura arme AK.

Procurorii spun că elevul  a încercat să ia legătura cu membri sau adepţi ai grupării teroriste Statul Islamic (ISIS) şi şi-a exprimat disponbilitatea de a deveni „martir” în Siria sau în Europa, în numele grupării teroriste.

Luigi Constantin Boicea, 17 ani, elev la Liceul Tehnologic Auto din Craiova, a fost reţinut de procurorii DIICOT.

„După convertirea la islamism, Boicea Luigi Constantin şi-a schimbat stilul de viaţă, izolându-se de societate şi familie, identificându-se cu Statul Islamic şi vorbind permanent în numele acestuia. Şi-a negat apartenenţa la comunitate şi la modul de viaţă al familiei. În acest sens, a început să poarte în public ţinută specifică musulmanilor, să se afişeze pe reţelele de socializare îmbrăcat cu însemne ale Statului Islamic. Pe parcursul radicalizării sale, sub anonimatul unor nume a căror etimologie este arabă, şi-a creat mai multe conturi pe reţelele de socializare, încercând la început să intre în contact cu membri sau adepţi ai Statului Islamic, ulterior, pe fondul radicalizării sale profunde ajungând să convingă noi persoane, prin propagandă şi promovare a islamismului extremist, să devină adepţi ai Statului Islamic. Succesiv, conturile acestuia au fost închise de administratorii reţelelor, din cauza conţinutului mesajelor acestuia”, arată procurorii DIICOT.

Boicea Luigi Constantin şi-a arătat disponibilitatea de a deveni martir al Statului Islamic, atât prin deplasarea în zonele în care acesta acţionează, pentru a lupta alături de ei, cât şi prin sacrificiul său în state din Europa, la ordinul membrilor Statului Islamic. În acest sens, acesta s-a interesat de modul în care poate achiziţiona arme de tip AK, grenade, veste antiglonţ şi de asemenea a studiat modalitatea în care poate fi construită artizanal o bombă. Totodată, a proferat ameninţări la adresa unor persoane publice, care au criticat acţiunile Statului Islamic, Boicea Luigi Constantin postând ameninţări pe siteurile unde aceştia apar”, susţin procurorii DIICOT.

Pe Facebook şi Google Plus, Luigi Boicea îşi luase numele de Umar Al-Amen Ibn Marwaan sau Umar Al-Rumaani, el postând mesaje ameninţătoare şi susţinând crimele Daesh.

Într-un  mesaj, el i s-a adresat preşedintelui Klaus Iohannis, spunând că este responsabil pentru bombardamentele din Siria, pentru că s-a alăturat Coaliţiei.

Boicea se interesa pe Facebook despre cum poate achiziţiona armament şi se lăuda că ştie să facă bombe artizanale, conform mesajelor prezentate de procurorii DIICOT.

„Auzi, ai idee cam cât ar costa 2 AK-uri, 2 veste, 10 încărcătoare şi 8 grenăzi?”, scria el într-un mesaj, sub numele de Umar Al-Amen Ibn Marwaan.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.