Avocatul Sebastian Bodu va solicita în instanță, în cazul „Prințului” Paul, anularea actului administrativ de schimbare a numelui său din ”Lambrino” în ”al României”, informează B1 TV.

Doresc acest lucru în calitate de cetățean al României. Îmi dovedesc astfel calitatea și interesul procesual. Este inadmisibil ca cineva să-și ia în buletin ca nume de familie chiar numele statului ai cărui cetățeni suntem toți. Acest demers îl poate face oricine. Eu sunt dezamăgit că acest lucru se poate întâmpla, ca un cetățean român să-și schimbe numele pe cale adminstrativă, luându-și un astfel de nume”, a declarat Bodu.

Fiind cetățean român și britanic, Lambrino Paul și-a schimbat numele pe cale administrativă în Marea Britanie, conform legii engleze. Problema este că, pe legea română (OG nr. 41/2003), nu ar fi putut niciodată să își ia numele de AL ROMÂNIEI, întrucât nu îndeplinea niciunul din motivele temeinice în baza căruia se poate aproba schimbarea numelui. În aceste conditii a folosit, pentru un scop ilicit, legea engleză, săvârșind astfel o fraudă la legea română. În baza art. 2564 C. civ. voi solicita instanței române constatarea nulității actului administrativ eliberat de autoritățile britanice, prin care cetățeanul român Lambrino Paul și-a luat numele de „AL ROMÂNIEI” și, pe cale de consecință, anularea cărții de identitate emisă cu acest nume de autoritățile române”, a argumentat Bodu, pe contul personal de Facebook.

Foto: cancan.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.