Primarul, sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul avocatei Loredana Raud, nepoata lui Gabriel Oprea.

Procurorii DNA îl acuză pe primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, preşedintele interimar al UNPR, de luare de mită, iar pe avocata Loredana Radu, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani. Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări primite în 2016.

Omul de afaceri Cristian Borcea este denunţător în dosarul primarului Neculai Onţanu, acesta intervenit la primar  pentru ca un proprietar să beneficieze de retrocedarea nelegală a unui teren.

Cristian Borcea, le-a povestit procurorilor cum a intervenit la edil.

„Am fost de acord cu propunerea lui Dragoş Dobrescu, sens în care la următoarea întâlnire cu primarul Onţanu, care a avut loc, din câte îmi amintesc, fie la stadion, fie la primărie, i-am spus acestuia că Dragoş Dobrescu împreună cu mine doream să obţinem resituirea unor suprafeţe de teren în sectorul 2, întrebându-l dacă ne poate ajuta. I-am spus domnului primar că, în cazul în care vom obţine restituirea, îi vom da o sumă de bani, din câte îmi amintesc, un milion de euro. Domnul primar a fost de acord cu propunerea mea şi mi-a spus că, dacă documentele sunt în regulă, ne va ajuta să obţinem acele terenuri. Revenind la suprafaţa de teren cerută de primarul Onţanu, aceasta a fost scăzută din partea mea şi, ca urmare a transferării acesteia către persoanele indicate de primar, eu sau persoanele care acţionau în numele meu, respectiv sora mea, nu am primit vreo sumă de bani. Nici eu, nici sora mea nu am cunoscut persoanele care au cumpărat formal terenul, la indicaţia primarului Onţanu. Ulterior obţinerii terenurilor, nu am mai purtat discuţii cu primarul pe această temă, eu doar mulţumindu-i pentru ajutor şi întrebându-l dacă totul este în regulă, el confirmându-mi că este mulţumit” – Sursa: denunţul lui Cristian Borcea, scrie realitatea.net

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.