România va putea înregistra o rată de absorbție mult mai mare în calendarul financiar european 2014-2020, însă Guvernul trebuie să promoveze o serie de schimbări legislative: autoritățile locale să poată angaja și plăti decent specialiști, iar legea achizițiilor publice să împiedice contestațiile nejustificate, a declarat Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, într-un interviu pentru Sursa Zilei.

Numai în cazul a patru proiecte derulate recent din fonduri de dezvoltare regională, Georgescu spune că a trebuit să supra-solicite resursa umană din cadrul primăriei. Astfel, 60 din cei 75 de angajați au lucrat numai pe aceste proiecte, între 10 și 12 ore pe zi, cu salarii de la 900 la 1.200 de lei. Plafonul maxim este pentru managerul de proiect, în contextul în care este nevoie de mulți ani pentru a specializa un om în acest domeniu.

Rezultatul este că majoritatea oamenilor de valoare și cu expertiză pleacă din sectorul public, în special la fabrica Dacia Renault.

„Unde este mai greu, la minister sau la noi, care implementăm? Ce diferență este între un economist de la Primăria Mioveni care are 300 de euro și un economist de la Minister, care are 1.500 de euro?Ambii au ASE-ul. Unde este responsabilitatea mai mare – sus, când verifici și te uiți pe niște hârtii, sau jos, când produci acele hârtii?

Politica de salarizare trebuie schimbată, să se acorde mai multe drepturi, cel puțin pe perioada implementării”, spune primarul pentru sursazilei,

Interviul integral pe sursazilei.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.