Premierul Victor Ponta merge marți la Istanbul, la invitația omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru a participa la ceremonia de inaugurare a Tunelului feroviar „Marmaray” de subtraversare a Bosforului, informează Guvernul României.

Primul-ministru român va vizita în prima parte a zilei Muzeul Yedikule, eveniment în cadrul căruia este programată dezvelirea unei plachete memoriale dedicate domnitorului Constantin Brâncoveanu și celor patru fii ai săi.

Victor Ponta va participa, apoi, la inaugurarea tunelului feroviar „Marmaray” de subtraversare a Bosforului, în cadrul unei ceremonii oficiată de primul-ministru al Turciei.

Evenimentul va fi marcat prin traversarea tunelului între stațiile de plecare Uskudar (malul asiatic) și stația de destinație, respectiv Yenikapi (malul european).

Din delegația română prezentă la Istanbul va face parte și ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Lucrările la tunelul feroviar Marmaray, începute în 2004, au fost încredințate unui consorțiu de companii turcești și japoneze, costul final al proiectului fiind estimat la trei miliarde de euro.

Tunelul, un tub dublu scufundat la o adâncime mai mare de 50 de metri sub strâmtoarea Bosfor, este proiectat să reziste unui cutremur de 9 grade pe scara Richter și va avea la final 75 de km.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.