Premierul Dacian Cioloş a  promovat pe pagina sa de Facebook Pachetul Anti-sărăcie și a răspuns comentariilor la această postare. Cioloș vorbește despre o „dinamică pe un nivel superior a capitalului românesc, cel construit pe onestitate, predictibilitate şi viziune de dezvoltare pe termen mediu şi lung (şi nu pe ‘tunuri’, cumetrii politice sau speculaţii, răspunzând unui comentariu.

„Polonezii au început mai devreme decât noi şi în mod mai organizat, cu o anumită continuitate indiferent de guvernare, în ultimii cca 10 ani. Tocmai în ideea stimulării şi a investiţiilor româneşti în afară, şi a promovării comerţului exterior, creăm o Agenţie pentru Investiţii şi Comerţ în cadrul Ministerului Economiei. Regândim totodată diplomaţia economică şi comercială în acest context. Dar mai e nevoie şi de o dinamică pe un nivel superior a capitalului românesc, cel construit pe onestitate, predictibilitate şi viziune de dezvoltare pe termen mediu şi lung (şi nu pe ‘tunuri’, cumetrii politice sau speculaţii)”, a răspuns Dacian Cioloş unui comentariu la postarea sa, în care era întrebat de ce nu avem fonduri de investiţii şi companii care să se extindă pe pieţele vecine, aşa cum au polonezii.

Cioloş a mai răspuns şi unui alt comentariu în care se menţiona că a da ajutoare sociale nu reprezintă o măsură anti-sărăcie.
„Aveţi dreptate, doar că sărăcia cronică trebuie tratată şi ea, altfel riscă să blocheze evoluţia socială. În acest context am gândit şi adoptat recent şi Legea Venitului Minim de Incluziune”, a răspuns Cioloş, potrivit dcnews.ro.
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.