Mirel Palada va fi schimbat de premierul Ponta din funcţia de purtător de cuvânt cu Corneliu Calotă, informează Mediafax, citând surse oficiale. Marţi, într-un interviu acordat în exclusivitate ziarului Gândul, Dean Thompson, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, descria destăinuirea de pe Facebook a lui Mirel Palada privind „plăcerea” sa de a „executa electric” jurnalişti drept „comentarii urâte”. Thompson a lansat un apel la respectarea presei şi la importanţa independenţei acesteia într-o societare democratică.

 

Premierul Ponta a decis ca Mirel Palada, consilier pentru strategii guvernamentale, să nu mai îndeplinească şi funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului, pentru aceasta urmând a fi desemnat un alt consilier al premierului, Corneliu Calotă, fost jurnalist la TVR, au declarat MEDIAFAX surse oficiale. Informaţia apare la o zi după ce ambasada SUA a catalogat, într-un interviu pentru gândul, drept „comentarii urâte” afirmaţiile lui Palada.

Palada a fost numit în septembrie 2013 consilier pentru strategii guvernamentale al premierului, iar după o lună, în octombrie 2013, Victor Ponta anunţa că Palada a fost desemnat să îndeplinească „temporar”şi rolul de purtător de cuvânt al Guvernului, după ce fostul deţinător al acestei funcţii, Andrei Zaharescu, a fost numit consul general la Cape Town, Africa de Sud.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.