Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că riscurile unui atac terorist în România sunt mici.

În ceea ce privește construirea moscheei de la Bucureşti, Ponta spune că ”România este o ţară model de convieţuire paşnică între confesiuni”.

„România e o ţară model de convieţuire paşnică între confesiuni. Dacă avem câte un nebun care vrea să ne arunce ţara în aer, avem legi şi avem instituţii, dar cred că suntem un model de convieţuire, de respect pentru toţi cetăţenii României, indiferent de religia pe care o au sau dacă nu au nicio religie. Avem şi prevederi legale, avem şi instituţii care pot să-i sancţioneze, să-i răcorească pe cei cu creierii încinşi”, a declarat Ponta.

Nici valul de refugiați nu-l sperie pe premier.

„Problema noastră este că unii politicieni, din populism sau pentru că nu-i mai băgaţi dumneavoastră în seamă, fac tot felul de declaraţii aberante. Să nu primim musulmani că sunt toţi terorişti, ceea ce o aberaţie, ştie orice om normal, şi că trebuie să închidem graniţele, să nu primim pe nimeni. Serios? Dar când românii au mers în Europa, ne-a plăcut. Cum adică să închidem graniţele? Trebuie să mergem într-o politică europeană”, a afirmat Victor Ponta.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat la B1 TV că România nu poate fi obligată să primească imigranţi, iar informația că aceştia vor fi cazaţi doar doi ani pe teritoriul României este o minciună, deoarece ei nu vor mai pleca şi îşi vor aduce şi „numeroasele familii”.

loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.