Home Politica Petre Daea, după întâlnirea cu agricultorii: Noi învârtim situația asta extrem de grea în jurul unei decizii pe care a luat-o Comisia Europeană

Petre Daea, după întâlnirea cu agricultorii: Noi învârtim situația asta extrem de grea în jurul unei decizii pe care a luat-o Comisia Europeană

by Ioana Popescu

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat în urma  întâlnirii cu delagația  fermierilor  că autoritățile ”învârt o situație grea în jurul unei decizii pe care a luat-o Comisia Europeană”: ”Ridicând taxele vamale, practic Ucraina a intrat pe piața unică a UE”.

”Sunt alături de fermieri, de fiecare dată am dat sprijinul necesar. Este un moment greu în care conflictul armat și zăngănitul armelor de lângă țara noastră a creat probleme deosebite prin acest flux de cereale și a pus într-o situație extrem de grea pe cei care au valorificat la prețuri mici datorită  cerealelor din Ucraina.

Cerealele trebuiau să ajungă doar acolo unde destinația era foarte clară, unde populația este dependentă de import. Le-am zis fermierilor să intre toți la discuția cu ministrul pentru că așa este normal. Mi-au zis problemelor, le-am spus clar ce facem, le-am explicat pe larg că acele sume care au venit în prima tranșă se pun în mișcare imediat, pentru că ieri a apărut în M.O. sumele mici dar vor ajunge la fermierii afectați.(…)

Noi învârtim situația asta extrem de grea în jurul unei decizii pe care a luat-o Comisia și, ridicând taxele vamale, practic Ucraina a intrat pe piața unică a UE”., a declarat Petre Daea.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.