Home Politica Zbor fără vize. Peste 100 de cetăţeni moldoveni au plecat cu premierul Leancă la Atena, în prima zi fără vize în UE

Zbor fără vize. Peste 100 de cetăţeni moldoveni au plecat cu premierul Leancă la Atena, în prima zi fără vize în UE

by Ioana Popescu

Peste 100 de cetăţeni moldoveni, împreună cu premierul Iurie Leancă, au plecat luni dimineaţă de la Chişinău la Atena, într-un eveniment care marchează eliminarea vizelor de intrare în UE pentru Republica Moldova.

Delegaţia din R. Moldova a ales ca primă destinaţie capitala Greciei, ţară care deţine în prezent preşedinţia Uniunii Europene, potrivit mediafax.

Din delegaţia Republicii Moldova fac parte, printre alţii, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Corman, şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, eurodeputatul român Monica Macovei, preşedinta Comitetului de cooperare UE-Republica Moldova.

Premierul Iurie Leancă a declarat că liberalizarea regimului de vize cu UE reprezintă o zi istorică pentru R. Moldova. „Este victoria noastră a tuturor. Cuvântul cheie este demnitate (…) este o etapă importantă de revenire acasă, în UE”, a declarat premierul Iurie Leancă, citat de UNIMEDIA. Şeful Guvernului de la Chişinău a mai afirmat că 200 de cetăţeni moldoveni au beneficiat deja de ridicarea vizelor.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.