Home Actualitate Pericol pentru sănătate: caisele şi nectarinele din Turcia, pesticide peste limita admisă

Pericol pentru sănătate: caisele şi nectarinele din Turcia, pesticide peste limita admisă

by I. B.

Peste 2,5 tone de caise și nectarine provenite din Turcia au prezentat depășiri ale limitei maxime admise pentru fungicidul kresoxim-metyl, arată ANSVSA, care a derulat mai multe controale în perioada 5-11 mai.

„Centralizările datelor furnizate de structurile de specialitate din cadrul Autorității arată că, în perioada menționată, au fost înregistrate depășiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri de pesticide, la probele prelevate din fructe, caise și nectarine, provenite din Turcia. În prima situație, facem referire la o cantitate de 250 de kg de caise, la care buletinul de analiză a arătat o depășire a limitei maxime admise pentru fungicidul kresoxim-metyl. La data controlului, inspectorii ANSVSA au constatat că 171 de kg din acest lot fuseseră comercializate. Restul cantității de fructe, care a fost găsit în depozitul unității, în stare avansată de depreciere, a fost distrus. În ceea ce privește nectarinele, probele au fost prelevate dintr-un lot, în cantitate de 2.280 de kg. Rezultatele analizelor au indicat o depășire a limitei maxime admise pentru același fungicid”, se arată în comunicatul ANSVSA, potrivit b1.

Autoritatea mai precizează că un consum îndelungat al unor cantităţi din lotul contaminat poate afecta sănătatea.

You may also like

1 comment

eci smarandescu 22 iunie 2016 - 15:43

incep vulgar sa scriu ==BA cine va da dreptul sa lasti pe piata produse cu e-uri si cu fungicide ce fac ANSVA ==ANPC == circotesc cu ici controale si lichele din comert isi bat joc de noi si ne omoara

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.