Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, i-a adresat o scrisoare lui Jean Claude Juncker pentru a-l convoca pe premierul Sorin Grindeanu la Bruxelles și  a-i solicita retragerea Ordonanței pe care cabinetul său a adoptat-o marți seara.

”Este îmbucurător și încurajator faptul că populația din România se opune acestei lovituri de stat dată statului de drept. Demonstrațiile în masă pe acest frig arată că oamenii din România apără activ statul. UE trebuie să fie acum de partea manifestanților și să îi sprijine.”, a transmis deputatul german, potrivit HotNews.

”Președintele Comisiei ar trebui sa îl convoace de urgență pe premierul român la Bruxelles și să îi solicite retragerea de îndată a măsurilor propuse. În cazul în care guvernul român refuză să răspundă la acest apel, va trebui aleasă alta cale. Comisia ar trebui să inițieze în această situație o procedură conform noului mecanism pentru asigurarea statului de drept. În cazul în care guvernul nu cedează, România riscă pierderea drepturilor de vot la nivel european”, a mai spus Gunther Krichbaum.

Gunther Krichbaum a precizat că situaţia din România va fi discutată la următoarea şedinţă a Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.