Home Actualitate Nu reîncălziţi NICIODATĂ aceste mâncăruri!

Nu reîncălziţi NICIODATĂ aceste mâncăruri!

by Ioana Popescu

Majoritatea oamenilor gătesc pentru mai multe zile, însă puţini ştiu că mâncarea reîncălzită poate să fie cu adevărat toxică. Există anumite alimente care îşi schimbă textura şi pierd proprietăţile nutritive, scrie antenastars.ro. Feriți-vă, în acest sens, și de restaurantele cu puțini clienți care încălzesc și reîncălzesc o ciorbă sau mâncare de numeroase ori și o păstrează la rece, e drept, câte o săptăpmână.

Ouă

Ouale sunt alimentele cu cel mai mare risc in momentul in care sunt reincalzite, intrucat acestea vor deveni toxice in momentul reincalzirii la temperaturi ridicate. Ele intră în componența multor preparate alimentare prin conținutul lor bogat în elemente hrănitoare. Dacă schimbarea conținutului din unul pozitiv în unul negative nu  se aplică integral produselor alimentare in cazul in care ouăle sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se refera în special la felurile de mâncare in care sunt implicate ouă fierte sau prăjite. De dorit este însă să mânânci ouă, indiferent cum ar fi gătite, la ”prima” fierbere sau prăjire.

Carne de pui

La fel ca ciupercile, carnea reincalzita isi schimba compozitia proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabila o reincalzire la temperaturi ridicate, a carnii de pui care contine mai multe proteine decat carnea rosie. Daca esti consumator de carne, mai bine o mananci rece decat sa o reincalzesti.

Cartofi

Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui sa il reincalzim pentru ca isi va pierde din proprietati, devenind chiar toxic. Manânca-l imediat dupa preparare sau chiar rece – atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care iti va da acel sentiment de satietate pentru mai mult timp.

Spanac

Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrati, care in momentul reincalzirii se transforma in nitriti. Acestea sunt potential cancerigeni pentru corpul uman. Asadar cel mai indicat ar fi sa mancati o mancare de spanac imediat dupa ce a fost facuta, pentru a va bucura de beneficiile spanacului.

Dincolo de această listă scurtă, reține că trebuie să alegi alimente proaspete nu doar la piață sau în magazin. Pătrunjelul, de pilldă, se pălește nu doar pe tarabă, ci și în ciorba de acasă!

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.