Angajări ilegale și salarii uriașe. Asta au descoperit cei din Corpul de Control al prim-ministrului la ROMATSA. Raportul Guvernului arată că doi dintre consilierii lui Emil Boc, Darius Pintilie și Marius Buzea, din perioada în care a fost premier, au fost angajați fără concurs de către secretarul general al Ministerului Transporturilor de la acea vreme, Gheorghe Dobre, cunoscut ca un apropiat al lui Traian Băsescu. Un an, cei doi consilieri nu au călcat în sediul firmei, dar au luat salariu. În examenul de angajare, la care nu au fost prezenți, cei doi aveau subiecte identice, chiar și cu aceleași greșeli de punctuație. 

Un fotograf și un șofer, angajați la Romatsa

Potrivit Guvernului, Darius Pintilie lucrase anterior ca fotograf, agent de vânzări şi inspector la Primăria Cluj-Napoca şi consilier personal al prim-ministrului Emil Boc. El a absolvit Facultatea de Mecanică. Marius Buzea a lucrat ca şofer la PDL, apoi a fost consilier al premierului Boc. A absolvit Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare.

Salarii uriașe și încadrări echivalente unui angajat cu vechime chiar și de 15 ani

La Romatsa, Darius Pintilie a fost încadrat cu un salariu brut lunar de 9.910 lei, cu spor de vechime de 10%, ca şi Marius Buzea, ulterior majorat la 11.777 lei. Ei au fost încadraţi direct pe funcţii de Expert I. Alți angajaţi cu experienţă de 3-15 ani au un salariu mai mic. Cei doi au luat și prime de vacanță de peste 60 de mii de lei fiecare.

Alte angajări ilegale, descoperite de Guvern

În plus, fostul ministru Radu Berceanu și-a angajat directorul de cabinet la Romatsa, arată același raport. Pe aceeaşi schemă, soţia şi fiica fostului secretar general din minister au ajuns în funcţii importante, în urma unor examene falsificate.

Pe un alt post la Romatsa au fost angajate soţia şi fiica secretarului general din Ministerul Transporturilor, Tiberiu Bărbuleţiu. Actele arată că cele două nu au intrat în sediul Romatsa la data examinării. Soţia nu a lucrat efectiv la regie deşi a fost remunerată cu 289.787 lei

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.