Home Actualitate În căutarea comorii îngropate de un finanţist corupt

În căutarea comorii îngropate de un finanţist corupt

by Ioana Popescu

Vânători de comori dotaţi cu lopeţi şi detectoare de metale au luat cu asalt un mic oraş din Austria în căutarea presupuşilor bani îngropaţi de un consultant financiar arestat pentru delapidare , relatează CNN.

Averea ascunsă, despre care se presupune că s-ar ridica la 5 milioane de euro, ar fi fost îngropată în valize din aluminiu, undeva în zona montană de lângă oraşul Ebbs, aflat în apropiere de graniţa Austriei cu Germania.

Finanţistul Augustine G. a fost arestat pentru deturnarea a 5 milioane de euro pe când lucra la banca DBA. Un arheolog amator a descoperit o valiză conţinând 150.000 de euro îngropată lângă Innsbruck, împreună cu paşaportul finanţistului, iar acum se presupune că şi restul sumei ar fi fost îngropată, deşi Ausustine a declarat şla proces că banii ar fi fost luaţi de mafia italiană.

Finanţistul a fost condamnat la pedeapsa maximă pentru infracţiunea la care a fost încadrat, iar şase ani mai târziu a fost eliberat şi, de atunci, locuieşte în Bavaria, în Germania. Anchetatorii au făcut public cazul de-abia acum, sperând că astfel îl vor determina pe Augustine să spună unde sunt banii. Poliţiştilor nu le-a reuşit stratagema, în schimb povestea a prins bine vânătorii de comori care au luat cu asalt orăşeul Ebbs.

Legea austriacă permite vânătorilor de comori să păstreze 10% din suma pe care o găsesc. Mai mult, Banca DBA a promis găsitorului o recompensă de 660.000 de euro. (I.P)

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.