Vicepreşedintele social-democrat, Mihai Chirica, îi critică pe colegii săi pentru modul în care au gestionat problema modificării Codurilor penale. Invitat într-o ediție specială la REALITATEA TV, Mihai Chiricaa declarat că apele nu sunt chiar aşa limpezi.

„Liviu Dragnea nu s-a consultat cu toată conducerea partidului, în formarea guvernului. Este o atitudine puțin greșită în leadershipul PSD”, spune Chirică.

Vicepreședintele PSD este de părere că și Sorin Grindeanu, ca și alți membri PSD, ar putea fi preşedintele PSD:

„Și Sorin Grindeanu ar putea fi. Am lăsat acest ,,ȘI” vizibil. Poate fi președinte PSD -ca mulți alții, în conditiile în care Dragnea ar ajunge în situația în care nu ar mai putea conduce partidul”.

Redăm mai jos o parte dintre declarațiile lui Chirica la Realitatea TV:

Despre aprobarea OUG 14 în Parlament:

Respingerea OUG 14 ar fi sinucidere în masă pentru PSD, ar compromite exact actul pe care l-a emis Grindeanu, practic acest lucru nu ar face decât să întărească Ordonanța 13 care a fost susținută de dumnealui și automat OUG 14 ar fi cea care declanșează această zonă letală în care am putea ajunge din punct de vedere politic. OUG 14 își va crea efectul ei de abrogare a ordonanței 13 și în acest mod, Grindeanu însuși ca și premier se întărește și începe să-și prindă atribuțiile de premier și va deveni din ce în ce mai credibil.

Evoluția protestelor ar fi nefastă pentru imaginea noastră a tuturor și politic și de țară. OUG 13 nu a vizat membri ai PSD-ului, a vizat mai mulți oameni care sunt sau au fost lideri politici și imaginea noastră internațională ar avea de suferit.

Cine și-a dorit OUG 13?
E o întrebare grea: se vor scrie manuale despre acest moment, e o chestiune de manual, când 20 de zile stai pe val și apoi ajungi sub el. Cine a emis Ordonanța: ministerul Justiției prin ședința de Guvern, prin urmare Ministerul Justiției. Dacă nu a decis domnul Iordache, cel puțin nu a indecis.
sursa- realitatea.net
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.