Mere coapte la cuptor reprezinta desertul minune al copilariei noastre, preferat in zilele magice de Craciun.

Ingrediente mere coapte

  • Cateva mere mai mari si dulci
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 caramele
  • Topping: inghetata de vanilie, sos de caramel sau scortisoara

Mod de preparare mere coapte

Se spala foarte bine merele, se taie partea de sus, se scoate cotorul, apoi pentru a obtine efectul unui mar ca un boboc inflorit se fac taieturi circulare in jurul centrului sau. Merele se pun intr-o tava, unsa in prealabil cu putin unt si se adauga in mijlocul fiecaruia doua caramele.

Untul, tinut la temperatura camerei, se amesteca impreuna cu zaharul brun si se incalzesc pentru 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Apoi se aduga faina si scortisoara, iar amestecul obtinut se toarna peste fiecare mar.

Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa 30-40 de minute. Se verifica din cand in cand, pana cand se inmoaie merele. Cand sunt gata se scot din cuptor si se adauga deaupra o lingura de inghetata de vanilie.

Pofta buna!

sursa- kudika.ro

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.