Home Actualitate Lucian Bode a împrumutat 100.000 de euro de la un consilier județean din Sălaj, pe a cărui fiică a angajat-o consilier la trei săptămâni după ce a ajuns ministrul Transporturilor

Lucian Bode a împrumutat 100.000 de euro de la un consilier județean din Sălaj, pe a cărui fiică a angajat-o consilier la trei săptămâni după ce a ajuns ministrul Transporturilor

by George Avram

Lucian Bode a împrumutat, anul trecut, 100.000 de euro de la un consilier județean din Sălaj, pe a cărui fiică a angajat-o consilier personal la trei săptămâni după ce a ajuns ministrul Transporturilor, în 2019, au dezvăluit  Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, moderatorii emisiunii ”Bună, România!”.

Potrivit declarației de avere din 2022, Lucian Bode  are un împrumut de 100.000 de euro la o persoană fizică al cărui nume nu l-a menționat, luat în 2022 și scadent în 2023.

Numele lui Lucian Bode apare însă în declarația de avere a lui Dumitru Blaga, consilier județean în Sălaj, și acționar majoritar în societatea Simex SA, care promovează exportul de mobilă în spațiul ex-URSS: ”Exportăm mobilă în toate republicile din ex-URSS unde nu degeaba se spune că fiecare copil sovietic a fost «conceput» într-un pat cu eticheta «Made in Romania»”., potrivit G4media. Blaga are zeci de terenuri, case și depozite bancare. Declarația poate fi consultată aici. 

În CV-ul fiicei consilierului, Adnana Georgiana Blaga este menționat că a devenit consilier personal al ministrului Transporturilor  la fix trei săptămâni după ce Bode s-a instalat în funcția de ministru. Adnana Georgiana Blaga a mai fost numită și în consiliile de administrație ale Palatului CFR și Societății Naţionale de Radiocomunicaţii și este și ea acționară în firma Simex SA.

Bode a declarat pentru G4Media că nu există o legătură între angajarea fiicei lui Blaga la Ministerul Transporturilor și împrumutul primit de la tatăl ei trei ani mai târziu.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.