Home Actualitate Liberalul Dan Cristian Popescu a dat cu ÎMPRUMUT 1, 2 MILIOANE de euro, 15 MILIOANE de dolari și 4,9 milioane de lei

Liberalul Dan Cristian Popescu a dat cu ÎMPRUMUT 1, 2 MILIOANE de euro, 15 MILIOANE de dolari și 4,9 milioane de lei

by Ioana Popescu

Daca legi nu prea scriu, in schimb alesii nostri au transformat Parlamentul intr-o institutie pe jumatate bancara, pe jumatate caritabila. Senatorii si deputatii si-au imprumutat cunoscutii cu aproape 130 de milioane de euro.

Liberalului Dan Cristian Popescu i-au mers bine afacerile din moment ce a dat cu imprumut 1,2 mil de euro, 15 milioane de dolari si 4,9 milioane de lei. Banii au ajuns catre prieteni stramtorati dupa criza economica. Popescu spune sincer ca a trecut in declaratia de avere doar sumele de care isi aduce aminte.

Dan Cristian Popescu, deputat PNL: „Sunt sume si mai mici si mai mari, era foarte greu sa detaliez, erau foarte multe mai mici. “ Spune insa ca nu cere dobanda. “M-as bucura sa le primesc inapoi, sunt multe pe care le-am dat in urma cu multi ani si nu le mai primesc.”

Eugen Bejinariu spune ca a facut o investitie proasta intr-un apartament care nu ii mai place. Ca sa se mute, social-democratul nu a mai luat bani din banca. “Mai aveam un imprumut la banca si nu puteam”, afirma el.

La 36 de ani, deputatul PSD Mircea Dobre confirma ca s-a descurcat inainte sa ajunga parlamentar. Asa ca a putut sa se lipseasca de 325 de mii de euro, ca sa isi sprijine un amic. „Am ajutat o persoana fizica cu banii pe care i-am avut din sistemul privat”. Nu i-a cerut nici el dobanda. ”Doamne, am ajutat un prieten”.

Culmea, si Viorel Stefan, presedintele comisiei de Buget-Finante din Camera Deputatilor prefera sa ia bani de la persoane fizice decat sa plateasca dobanzi si comisioane pe la banci. Viorel Stefan s-a indatorat cu 110 de mii de dolari la un cetatean elvetian.

De departe, unul dintre cei mai generosi parlamentari ramane Sebastian Ghita. 90 de milioane de euro si 9 milioane de dolari i-a dat prietenului sau, Alexandru Iacobescu. In total, deputatii au de recuperat de la diverse cunostinte peste 119 milioane de euro si aproape 5 milioane de euro au de inapoiat. Si senatorii si-au ajutat rudele si prietenii cu peste 8,5 milioane de euro.

SURSA – PRO TV

You may also like

1 comment

garibaldi 7 iulie 2015 - 14:40

Din ce a făcut nemernicul ăsta atâția bani?

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.