Mai mulți membri PNL reacționează după protestele din stradă și, în premieră,  își asumă partea lor de vina pentru situația în care a ajuns societatea românească. Este vorva despre grupul liberalilor care deunăzi au trimis un manifest  prin care făcau un apel pentru reconstrucția partidului.
Iată textul integral:
Liberali,
 
Cetățenii României ne dau astăzi exemplul adevăratei moralități civice. Fără scopuri partinice, fără mize politicianiste, fără interese personale. Dacă românii simt astăzi că sunt singuri în fața derapajelor unei guvernări abuzive este vina noastră, cei care ne considerăm liberali și continuatori ai unei mari tradiții politice românești. Aceasta este România pe care Partidul Național Liberal a uitat să o mai asculte de cel puțin doi ani, România pe care nu a mai încercat să o cunoască și să o înțeleagă, România căreia PNL nu mai știe să-i vorbească.
Incompetența noastră a abandonat această Românie și este clar de ce concetățenii noștri nu ne mai arată încredere și au decis să ne abandoneze la rândul lor. Dacă vrem să ne facem datoria, dacă vrem să fim o forță politică în care energia democratică a acestei națiuni să se simtă reprezentată trebuie să învățăm din marea lecție pe care o primim în aceste zile. Este vina noastră că PSD a ajuns la putere înșelând societatea. Este vina noastră că am eșuat atât de grav încât nu avem forța de a oferi imediat o soluție politică democratică, prin care să înlocuim actuala majoritate. Trădarea istoriei noastre și a viitorului țării va fi cu atât mai gravă dacă nu vom înțelege care este calea reabilitării morale și politice a liberalismului românesc.
Niciodată nu a existat o distanță mai mare între un corp cetățenesc admirabil și o clasă politică incompetentă. Nu mai putem întârzia! Trebuie să depășim mizele mărunte, meschinăriile politicianiste și să ne aliem în sfârșit în jurul ideilor și valorilor pe care astăzi cetățenii le apără în stradă. Veniți alături de noi în sprijinul obiectivelor pe care le-am înscris în Manifestul Liberali Pentru Viitorul României: alegeri democratice, transparente și largi în partid, adoptarea unei direcții doctrinare limpezi și moderne, reconectarea cu baza partidului, cu societatea civilă și mediul academic. Numai așa putem face reconstrucția cerută de concetățenii noștrii. Numai așa vom începe să redevenim credibili. Numai așa vom putea scoate România din mlaștina veșnicei alegeri între răul mare și cel mic.
O Românie în care PSD să nu mai fie reperul în jurul căruia se învârte viața noastră politică are nevoie de un Partid Național Liberal care să fie mai mult decât o carcasă goală în care prea puțini mai vor să creadă. Dacă am uitat cum să fim curajoși, altruiști și uniți să privim spre cei care astăzi au ajuns din nou să lupte în stradă pentru dreptate și democrație din cauză că noi am eșuat în misiunea politică pe care o avem.

Vă chemăm la o profundă reconstrucție a Partidului Național Liberal, în jurul principiilor și valorilor, lăsând în urmăDorin Dobra

Vasile Berci

Horia Cristian

Traian Dobrinescu

Stelian Dolha

Paul Dumbraveanu

Virgil Guran

Alin Ignat

Daniel Iane

Paul Ichim

Dragos Luchian

Ion Luchian

Viorica Marcu

Octavian Motoc

Adrian Miuțescu

Diana Morar

Vlad Nistor

Dragomir Tomaseschi

Lucia Varga

Radu Zlati

Daniela Zaharia

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.