Home Politica Klaus Iohannis, îngrijorat: Vom ajunge să ne uităm la pământ şi ne întrebăm al cui o fi

Klaus Iohannis, îngrijorat: Vom ajunge să ne uităm la pământ şi ne întrebăm al cui o fi

by George Avram

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri la deschiderea târgului agricol Indagra de la Romexpo, cel mai mare târg dedicat agriculturii din Europa de Sud-Est.
În cadrul evenimentului, președintele s-a declarat îngrijorat de faptul că România și-a înstrăinat deja aproape o treime din terenul agricol și a precizat că trebuie adoptate măsuri pentru reglementarea situației.

„Nu cred că se poate merge la infinit aşa. Vom ajunge să ne uităm la pământ şi ne întrebăm al cui o fi, pentru că al nostru nu mai poate fi“, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit zf.ro „Cine este proprietarul pământului din România? Cel puţin în momentul de faţă aflu de la domnul ministru (Achim Irimescu – ministrul agriculturii – n. red. ) că proprietarii a 30% din terenul agricol din România sunt alţii decât românii. Pe mine personal, vă spun sincer, această proporţie mă îngrijorează”, a continuat acesta.

În momentul de faţă nu există statistici clare referitoare la structura proprietăţii terenurilor agricole în România deoarece nu a fost finalizat cadastrul la nivel naţional. În declaraţia de presă de la târg, ministrul agriculturii Achim Irimescu a spus că pro­centul avansat (30% din terenuri agricole aflate în proprietatea străinilor) vine din date neoficiale, pentru că statistici oficiale nu există. Achim Irimescu a mai spus ieri că doar circa 3 milioane de hectare din extravilan sunt înscrise în cadastru, în condiţiile în care încasarea subvenţiilor din fonduri europene este condiţionată de finalizarea cadastrului.

sursa- B1

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.