Îngheţata industrială a ajuns să fie un amestec de uleiuri vegetale exotice, un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional prin conţinutul ridicat de acizi graşi saturaţi şi zahăr adăugat, rezultă dintr-un studiu făcut de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România).
„Îngheţata industrială a ajuns să fie un amestec de uleiuri vegetale exotice, despre care nu ni se spune dacă sunt hidrogenate sau nu, zer praf, amidon, zahăr adăugat şi chimicale din belşug. Acest produs, dezechilibrat din punct de vedere nutriţional prin conţinutul ridicat de acizi graşi saturaţi şi zahăr adăugat, nu trebuie consumat de către copii şi persoane cu afecţiuni cardiovasculare, diabet şi boli metabolice. Totodată, trebuie consumat ocazional de către adulţi, în cantităţi mici, de 40 – 60 de grame”, avertizează preşedintele APC România, conf. univ. dr. Costel Stanciu.