Home Politica Guvernul propus de Dacian Cioloș a picat la vot în Parlament

Guvernul propus de Dacian Cioloș a picat la vot în Parlament

by R. Z.

Guvernul USR propus de premierul desemnat Dacian Cioloș a picat la vot în Parlament. Au votat pentru 88 de voturi din cele 234 necesare pentru învestire.

Președintele Klaus Iohannis va organiza mâine din nou consultări cu principalele formațiuni politice, în urma cărora va desemna un nou premier.

Dacian Cioloș a făcut primele declarații după ce Guvernul propus  nu a reușit să treacă de Parlament spunând că Florin Cîțu este o ”non-soluție”.

” USR și-a făcut datoria, noi rămânem în continuare cu această responsabilitate de găsirea unei soluții, însă celelalte partide trebuie să își asume responsabilitatea pentru ce au făcut și pentru că ei caută alternative pentru cum să iasă mai bine din această situație.

Mingea se întoarce la președinte. Nu speculăm și nu comentăm despre ce poate să facă un partid sau altul pentru că au stat deoparte, nu și-au asumat responsabilități. Aștept să vedem cum își asumă soluții adevărate. Soluțiile înseamnă în primul rând asumare și n-am văzut asta până acum.

Când vrei să spui că n-ai o soluție spui că vii tot cu acela care a picat deja în Parlament. Florin Cîțu a picat în Parlament. Suntem în situația asta pentru că Florin Cîțu a adunat o majoritate puternică în Parlament care l-a trimis acasă.

Dați-mi voie să nu mai comenteze situații ipotetice care sunt non-soluții. Să vedem dacă au și alte variante. În urmă cu o săptămână eu am fost și m-am întâlnit cu conducerea PNL, cu Florin Cîțu și n-am văzut de atunci alternative. USR este un partid pragmatic care propune soluții și discută soluți.”, a declarat Dacian Cioloș.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.