Personalităţi din rândul mişcării de contestare al lui Ianukovici se regăsesc în noul Guvern ucrainean.

Jurnalişti de investigaţie, medici, profesori universitari, aflaţi printre personalităţile active în timpul celor trei luni de contestare încheiate cu înlăturarea de la putere a preşedintelui Viktor Ianukovici, se regăsesc în noul Guvern sau în noile structuri înfiinţate în Ucraina, potrivit mediafax.

– Dmitri Bulatov, 35 de ani, ministru al Tineretului şi Sporturilor

Militant activ al Automaidan, mişcare a manifestanţilor în maşini, care a organizat mai multe acţiuni spectaculoase în faţa reşedinţei lui Viktor Ianukovici din apropiere de Kiev, el a fost răpit şi torturat timp de o săptămână de persoane necunoscute.

– Evgheni Nişciuk, 41 de ani, ministru al Culturii

Animator al mulţimii pe scena amplasată în centrul Pieţei Independenţei din Kiev, ocupată zi şi noapte de peste trei luni de către manifestanţi şi devenită simbolul contestării. El a menţinut moralul manifestanţilor atunci când poliţiştii, cu tunuri de apă şi vehicule blindate, au cucerit primele baricade şi au preluat controlul unei părţi a zonei.

– Oleg Musii, 48 de ani, ministrul Sănătăţii

Acest anestezist se ocupa de serviciile medicale ale opoziţiei în timpul contestării. El a jucat un rol cheie în înfiinţarea unor spitale clandestine, dotate cu structuri de chirurgie şi reanimare pentru a îngriji, la Kiev, manifestanţii răniţi. Numeroşi studenţi la medicină au răspuns apelului său de a-i ajuta pe manifestanţii din Maidan.

– Serghei Kvit, 48 de ani, ministrul Educaţiei

Rector al Academiei Kiev-Moghila, cea mai veche universitate din Ucraina.

– Pavlo Şeremeta, 43 de ani, ministrul Economiei

Economist format în Statele Unite, el este directorul departamentului de economie al Academiei Kiev-Moghila, foarte implicat în contestare.

Egor Sobolev, în vârstă de 37 de ani

Jurnalist şi militant, el a fost unul dintre organizatorii Maidan, după reorientarea prorusă a puterii, care a renunţat la semnarea unui acord de asociere cu UE.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.