Home Actualitate Grecia amenajează 300 de plaje pentru persoanele cu dizabilități/ Scaune cu rotile cu care poți traversa plaja, dar și înota

Grecia amenajează 300 de plaje pentru persoanele cu dizabilități/ Scaune cu rotile cu care poți traversa plaja, dar și înota

by Ioana Popescu

Grecia este cunoscută pentru plajele sale cu nisip, apele albastre limpezi și insulele superbe – de la destinația pentru luna de miere Santorini până la oaza luxuriantă din Corfu. Acum, mai mulți oameni vor putea experimenta coasta țării, datorită unui proiect care face sute de plaje accesibile pentru scaunul cu rotile, potrivit Nice News.

Punctul central al proiectului de accesibilitate este sistemul Seatrac proiectat în Grecia, care este, așa cum sugerează și numele, în esență o cale mobilă către mare. Gândiți-vă: pasarelă mobilă, dar în loc de aeroport, este la plajă și vine cu un scaun.

Liberă și acționată de la distanță, calea de transport alimentată cu energie solară este echipată cu un scaun sigur pentru apă, care alunecă peste nisip și în mare prin atingerea unui buton. De asemenea, are o balustradă la capătul pistei pentru a oferi utilizatorilor opțiunea de a înota, știind că vor avea sprijin pentru a se întoarce pe scaun.

Misiunea Seatrac este dublă: reducerea problemelor fizice de a merge la plajă pentru persoanele cu dificultăți de mobilitate, sporind și autonomia utilizatorului. Acesta este motivul pentru care rampa este proiectată  pentru a fi personalizată și ușor de operat, astfel încât utilizatorii să poată avea „acces la mare independent și neasistat”.

Potrivit reporterului grec, 147 de plaje din Grecia au fost deja actualizate pentru a fi mai accesibile (notate pe o hartă) și există planuri de îmbunătățire a incluziunii pe un total de 287 de plaje.

„Accesul egal la mare este un drept al omului inalienabil”, a declarat ministrul Turismului, Vassilis Kikilias.

„Persoanele cu dizabilități și persoanele cu mobilitate redusă au posibilitatea de a participa la activități pe plajă cu familia și prietenii”, a menționat Ministerul Turismului, „îmbunătățind calitatea vieții pentru toată lumea”.

Extinderea accesibilității pentru scaune cu rotile pe plaje face parte dintr-un proiect de 15 milioane de euro numit „Crearea de destinații maritime turistice accesibile integrate”.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.