Home Business Elveția nu renunță la banii fizici

Elveția nu renunță la banii fizici

by Ioana Popescu

Guvernul elveţian vrea să includă  în legea fundamentală a ţării o prevedere referitoare la disponibilitatea numerarului, a banilor fizici. Cetăţenii vor decide în cadrul unui referendum dacă se va introduce sau nu această prevedere, potrivit Bloomberg.

Prin organizarea acestui referendum se vrea contracararea, în mod preventiv, a răspândirii banilor digitali, Guvernul de la Berna a anunţat într-un comunicat de presă că va veni cu propriul său plan.

„Consiliul Federal recunoaşte importanţa numerarului pentru economie şi societate”, se precizează în comunicatul de presă. Chiar dacă furnizarea de bani fizici precum şi rolul francului de monedă naţională a Elveţiei sunt deja ancorate în lege, Guvernul de la Berna „este pregătit să ducă aceste îngrijorări de la nivel legal, la nivel constituţional, pentru a le evidenţia importanţa”.

Numerarul este un subiect sensibil în Elveţia. Potrivit datelor Băncii Reglementelor Internaţionale, fiecare locuitor al Elveţiei deţine sub formă de numerar echivalentul a 11.824 de dolari, cea mai mare sumă din toate ţările de unde BRI colectează date statistice.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.